julmarknad flensburg

Flensburg Julmarknad 2023

Julmarknaden i Flensburg utmärker sig som den mest nordliga julmarknaden i Tyskland och där besökarna möts av en symfoni av dofter och smaker.

Det är dock inte bara dofterna som utmärker Flensburgs julmarknad. Hantverkarna som stolt visar upp sina skapelser lämnar nämligen ingen oberörd. Det skickliga arbetet som ligger bakom varje handgjort föremål, från vackra smycken till vävda textilier och träsniderier, vittnar om en äldre tradition av hantverksskicklighet som fortfarande blomstrar. Att få möjligheten att prata med hantverkarna själva och höra deras passionerade berättelser om skapandet av varje verk är en berikande upplevelse i sig.

Den subtila touchen av Skandinavien är som en gemensam tråd som vävs genom hela julmarknaden. Det kan vara i form av dekorationer som påminner om nordisk design eller smaker som påminner om traditionella skandinaviska julrätter. Denna influens ger marknaden en unik identitet och ett sätt att sammanfoga olika kulturer och traditioner på ett harmoniskt sätt.
Taggar:

Datum

nov 27 2023 - dec 31 2023
Expired!

Plats

Holm, Große Straße, Schiffbrückstraße, Nordermarkt
Flensburg
Besök julmarknadens hemsida

Mest lästa just nu:


Läs också:
Stängt för kommentering.