Julmarknader i Köpenhamn 2024

När vinterkylan smyger sig på och staden lyser upp av glittrande dekorationer, är det dags för Köpenhamns magiska julmarknader att öppna sina portar. Staden blir en plats där tradition möter modernitet och där julglädje sprider sig genom smala gränder och vackra torg. Här är några av de bästa julmarknaderna som Köpenhamn har att erbjuda.

1. Julmarknad på Kungens Nya Torg

På Kungens Nya Torg väntar en julmarknad i som verkligen berör. Mitt i hjärtat av Köpenhamn öppnar sig en tidsresa och en sinnlig upplevelse när du vandrar genom försäljarnas skatter och smaker under julens magiska glans. Ta en stund för dig själv och njut av en värmande kopp glögg medan du omges av fullständig julstämning.

Julmarknaden på Kungens Nya Torg sträcker sig över sex veckor, och det finns ingen plats för ursäkter när det kommer till att missa detta evenemang.

Julemarked på Kongens Nytorv | Hemsida

2. Julmarknad på Højbro Plads

På Højbro Plads kan du uppleva en oemotståndlig julmarknad i Köpenhamns mest centrala stadsdel, Indre By. Denna charmiga marknad välkomnar dig årligen i hela sex veckor, från mitten av november till bara dagar innan julafton. Tradition möter trend när du stiger in i en atmosfär som lever upp till alla förväntningar du har på en minnesvärd julmarknad.

Højbro Plads julmarknad är en av Köpenhamns och Danmarks absolut största och har ett rykte som sträcker sig långt bortom landsgränserna. Traditionell julstämning, förföriska dofter och en känsla av gemenskap väntar på dig.

Julemarked på på Højbro Plads | Hemsida

3. Julmarknad på Tivoli

Tivolis julmarknad i Köpenhamn är en otroligt populär tradition som lockar tiotusentals besökare varje år. Här får du uppleva ett hav av vackert dekorerade stånd som är fyllda med både klassiskt hantverk och frestande julgodis. Med en sagolik julbelysning som skapar en magisk atmosfär och stämningsfull musik i bakgrunden, är Tivolis julmarknad utan tvekan en av Köpenhamns främsta julevenemang.

Från mitten av november till fjärde söndagen i advent kan du njuta av Tivolis julmarknad. Att ta sig hit är enkelt – oavsett om du föredrar att resa med bil, tåg eller genom något av Sveriges bussbolag som erbjuder bekväma bussresor till Danmarks underbara julmarknader.

Jul i Tivoli | Hemsida

4. Julmarknad i Christiania

En av Köpenhamns mest intressanta julmarknader har anor från 70-talet och utspelar sig i Christiania, där ett hundratal bodar försedda med produkter från hela världen breder ut sig. Dessutom bjuder man på musikuppträdanden som inte lämnar någon oberörd.

Christiania Julemarked | Hemsida

5. H.C Andersen Julmarknad på Nytorv

H.C Andersens Julmarknad, strategiskt förlagd precis intill populära Ströget, är en oförglömlig upplevelse som varje år bjuder in besökare att ta del av klassiskt julhantverk, pyssel, smycken, ätbart och annat som hör julen till. Här tummar man inte på kvaliteten, vare sig vad gäller produkterna som erbjuds eller de tusentals julljus som pryder bodarna och förgyller upplevelsen.

H.C Andersen Julmarknad äger rum på Nytorv i centrala Köpenhamn. Den håller öppet varje dag från 17 november till 21 december och kostar ingenting att besöka.

H.C Andersen Julemarked | Hemsida

6. Designmuseets Julmarknad

På Designmuseets julmarknad VÆRK får du uppleva en samling av extraordinära designprodukter skapade av Danmarks mest skickliga konstnärer inom bland annat smycken, keramik, textil, glas och grafik. Unna dig själv chansen att besöka Köpenhamns mest inbjudande julmarknad, belägen i den vackra trädgården vid Designmuseum Danmark.

Här kan du botanisera bland julklappar som utstrålar både hög estetisk och hantverksmässig kvalitet. Och samtidigt lyssna till berättelserna som dessa mångfacetterade verk bär med sig.

Julmarknaden VÆRK äger rum under de första två helgerna i december och varje helg förändras utbudet av produkter och konstverk. Sammanlagt medverkar ett femtiotal skickliga konsthantverkare och designers fördelade över dessa två helger.

Julemarkedet VÆRK | Hemsida

Läs också: 10 julmarknader i Tyskland att besöka 2024