julmarknad Lönhults Gård

Julmarknad på Lönhults Gård 2023

Julmarknaden på Lönhults Gård i Mjöhult, strax utanför Höganäs, är en klassisk julmarknad med ett 60-tal utställare saluförandes främst hantverksprodukter och hembakat. Räkna även med julpyssel och ponny- och islandshästridning till tonerna av körsång och orkester. Och bli inte överraskad om tomten närvarar.

Levande musik: Höganäs manskör sjunger, Carlings orkester spelar och många fler därtill – julmarknaden på Lönhult är en julmarknad fylld av musik och sång!

Utställare: Lönhults julmarknad har över 60 utställare, där det säljs fantastiskt julpyssel, mat från stort till smått, hemlagat, hembakat, karameller, kanderade äpplen, konst, stickat, virkat, garnat, antik och kuriosa, julgransbockar, blommor, smide och tomtar. Unga företagare från gymnasieskolorna runt om oss kommer och säljer sina produkter – kom och stötta dessa duktiga ungdomar. Här finns något för alla åldrar!

Sagoberättare: Lönhults julmarknad gästas av fantastiska sagoberättaren Peter Gråe. Kom in till sagostallet där Peter Gråe bjuder på magiska berättelser från historien, från olika länders julfirande och Sveriges alla jultraditioner.
Mat: Det serveras allt från Per i Viken korv, våfflor, Lönhults viltkorv, sill och ost, kaffe och glögg och pepparkakor och grilla marshmallows. Här går ni inte hungriga!

Nöje: Åk i häst och vagn dragen av de vackraste Frieserhästar med Drottningen och Kungen av jul, träffa och klappa Fjordinghästar, åk med tomtenissarna och tomtefar och tomtemor i traktor och vagn, ponnyridning och islandshästridning. Hoppa i halm, lek i barnens lekpark, gå på Lönhults gårdsvisning och se Lönhults traktorer och torkanläggning.

Lönhults Julmarknad är en julmarknad för alla, för alla åldrar! Marknadsområdet är anpassat för rullstolar i stor mån. Hundar i koppel är välkomna (aktsamhet mot barn och hästar önskas).

Lönhults Gård: Lönhults Gård är känt sedan tidigt 1500-tal, beläget i vackraste Kullabygden, nordvästra Skåne, och drivs av familjen Lewenhaupt. Här drivs jordbruk med grödor så som vete, raps och sockerbetor, med stort fokus på biologi och jordens väl.

Entré: 100 kr. Fri entré för barn under 12 år.

Parkering: Gratis parkering i anslutning till Lönhults Gård.Taggar:

Datum

nov 25 - 26 2023
Expired!

Tid

14:00 - 18:00

Plats

Lönhults Gård
Lönhultsvägen 10, 263 94 Höganäs

Nyckelord

Höganäs , Skåne , Sverige

Arrangör

Lönhults Gård
Telefon
070 686 52 02
E-post
charlotte.lewenhaupt@lonhult.se
Webbplats
http://www.lonhult.se
Besök julmarknadens hemsida

Mest lästa just nu:


Läs också:
Stängt för kommentering.