Gammaldags Julmarknad Brunnsberga Gård

Gammaldags Julmarknad på Brunnsberga Gård 2023

Julmarknaden på Brunnsberga gård i Helsingborg sprider värme och glädje bland besökarna. Denna traditionella julmarknad lockar människor för att njuta av en unik atmosfär och ett brett utbud av handgjorda produkter och godsaker. 

Bland utställarna på julmarknaden på Brunnsberga gård finner man allt från konstnärligt gjorda kransar till gedigna ljus som sprider en varm och mysig belysning i de kalla vinterkvällarna. Biodlare med närbelägna bisamhällen erbjuder sin honung, en äkta delikatess som smälter på tungan och påminner om sommarens blomstrande ängar. Hantverkare visar stolt upp sina handgjorda borstar, stickade och tovade plagg och föremål i luffarslöjd som utstrålar både tradition och skicklighet. Och  mycket annat.
Den som är sugen på något gott finner bland annat te, kaffe, lakrits och hantverksgjorda chokladpraliner.

Doften av glögg och grillad korv fyller gårdsplanen och i caféet kan man avnjuta saffransvåfflor med lingongrädde. Dragspels- och fiolmusik hörs under dagen och såklart dansar vi kring granen under eftermiddagen  

Men höjdpunkten för många är naturligtvis besöket hos igen mindre än Tomten själv. I sin gammeldags dräkt och stora skägg, tar han emot önskningar från barn och vuxna.
Taggar:

Datum

dec 02 2023
Expired!

Tid

13:00 - 16:00

Plats

Brunnsberga Gård
Gustavslundsvägen 4, 256 55 Helsingborg

Nyckelord

Helsingborg , Skåne , Sverige
Besök julmarknadens hemsida

Mest lästa just nu:


Läs också:
Stängt för kommentering.